Appeltaart met palmsuiker, honing en walnoten


Een taartje zonder geraffineerde suiker kan zo lekker zijn! Voor deze snelle en simpele appeltaart heb je het volgende nodig:

  • Een pakje bladerdeeg
  • 2 appels
  • Walnoten
  • Honing
  • Evt. wat palmsuiker of rietsuiker.
  • Kaneel

(voor alle ingrediënten geldt; neem de hoeveelheid naar behoefte; houd je van zoet gebruik dan meer suiker etc)

 

In dit geval heb ik palmsuiker gebruikt omdat ik van zoet houd. Als je een zoete appel koopt kan het ook zonder suiker. Palmsuiker heeft een hele lage glycemische index waardoor je suikerspiegel er niet zo van stijgt. Het heeft een bijzondere smaak die neigt naar donkere basterdsuiker. Heel geschikt om mee te bakken dus!

De bereiding

Verwarm de oven voor op 180gr. Bekleed een ronde (lage) bakvorm met de plakjes bladerdeeg. Schil de appel en snijd hem in dunne partjes. Meng de partjes met honing en de (palm) suiker. Als je er voor kiest om palm of rietsuiker te gebruiken dan kun je deze het beste eerst mengen met de honing, dan krijg je een mooie verdeling van de suiker en de honing. Voeg er ook wat kaneel aan toe naar smaak. Meng de appelpartjes met het honing/suiker/kaneel mengsel. Rangschik de appelpartjes in een spiraal op het bladerdeeg. Laat ongeveer een centimeter van de rand vrij zodat het bladerdeeg de ruimte heeft om uit te zetten. Strooi wat walnoten over de appelpartjes. Je kunt wat geklutst ei door het restje honing/suiker wat nog in je kom zit doen en het bladerdeeg daarmee bestrijken, dan krijg je een heerlijk zoet krokant laagje.

Doe de taart ongeveer een kwartiertje in de oven. Als het bladerdeeg mooi goudbruin is dan is de taart klaar.  Is het bladerdeeg nog bleek dan mag het nog wat langer.

Lekker met; slagroom, vanillesaus, een bolletje bio roomijs of wat Griekse yoghurt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s